søndag 19. august 2012

mens jeg venter....

Mens jeg venter på ferien har jeg puslet med litt av hvert disse dagene. Jeg har vært på hytta å ryddet etter sommerens aktiviteter og tok med meg forskjellig for å pynte med....... Grov jute går an å bruke til forskjellig, og jeg prøvde meg på et bilde som jeg ser flere har gjort.

Malte noen rammer i creme og pusset lett over med en skrubb. Så skrev jeg ut noen nydelige roser på akvarellpapir og rammet de inn.

 Flere ting jeg trenger til ferien:))) Solbrilleetui og kameraveske i samme stoff som den store vesken jeg sydde i forrige innlegg. Gleder meg!!!!
Turen går til Paxos .Hellas. Det er en av de joniske øyene, og ligger ved siden av Korfu. Andre uken tilbringes i Korfu by. Åååååååå det blir godt med litt sol og varme etter denne kalde å våte sommeren her nord.
Begge er foret inni og dessuten har jeg hatt voksduk til mellomlegg for å gjøre dem vannavisende. Begge har også borrelås til lukning.
torsdag 16. august 2012

Serviettdecoupage


DECOUPAGE:Jeg kjøpte noen sjønne servietter på Nille en dag, og tenkte jeg skulle prøve decoupage på en gyselig krukke je kjøpte på loppemarkedet. Jeg malte 2 strøk med eggehvit og limte servietten på med modge podge. Etterpå når alt var tørt brukte jeg en grov stålskrubb og skrubbet lett over så det fikk et distressed look:)) Hjertet bestilte jeg hos panduro
mandag 13. august 2012

August er det mykeste, myke jeg kjenner( Einar Skjæråsen) Jeg har gjort et ekspriment med modge podge på et litt grovt linstoff, og det ble ikke så verst:)) jeg brukte den vanlige metoden med å skrive ordene ut speilvent, smurte modge podge på arket og la det oppå stoffet. Jeg brukte en flaske å rullet over, for å la det feste seg skikkelig og så strøk jeg med strykejern på baksiden, for å få det raskt tørt. Da fuktet jeg papiret og rullet det av forsiktig med fingeren, og det festet veldig bra. Ingen av ordene forsvant!!. Dette kan også vaskes(for hånd) , så det gir jo mange muligheter...

Tenk at jeg har så snille barn som plukker 5liter molte, 2liter blåbær og fisker ferskvannsørret til meg og bare sier versågod, mamma dette er til deg...
Jeg har skrevet ut diktet til Einar Skjæråsen på en bakgrunn som jeg liker så godt.  Det fineste diktet jeg vet. Takk til: astridsartisticefforts.blogspot.co.uk for mange nydelige bakgrunner og annet fint. Gratis:))) 

Shabby art boutigue har lagt ut en utrolig enkel oppskrift på modge podge. Størrelseforholdet mellom lim og vann er 1:1
Shabby Art Boutique

torsdag 9. august 2012

Veske , Passmappe og Sminkepung

Dette stoffet blir flittig brukt, og nå er det ikke mye igjen, men det ble en veske i dag og den er foret med lomme utenpå og inni. Rosene laget jeg i full fart, for jeg strøk på noe som jeg ikke var fornøyd med, og de ble perfekt for å dekke over feil.....eller skulle jeg ha flyttet den ene lenger ned....... ja, det ordner jeg senere. Nå skal jeg lage en passmappe i samme stoff, for om to uker drar jeg på ferie!!!

Ja nå har jeg vært i systua og forandret litt på veska, og det ble såååå mye bedre. Så sydde jeg passmappen i samme stoff, og dette settet blir brukt i ferien, det er sikkert:)))Veldig fornøyd:-)
 Billettene ligger klar i lommen, og så er det å finne passene da....... ja hvor er de???Linker dette opp mot: Shabby Art Boutique
 En liten sminkemappe måtte jeg jo også ha....
Dette bildet har jeg laget i picasa og fondene jeg har brukt er Rotenburg dekorative og Old script

mandag 6. august 2012

Vintage botanical prints

 Jeg har laget meg en serie med botaniske planter som hører til her på øyene, og de fant jeg på nettet. Jeg printet de ut på akvarellpapir som ikke var så stivt, og det gikk fint igjennom printeren. Jeg valgte matt fotopapir og høy kvalitet før jeg printet dem ut, pluss at jeg la til noen fine rammerpå hvert bilde  i picasa. Klesklyper med en oval tavle kjøpte jeg på europris.

Jeg la til en fin ramme i fotoredigeringsprogrammet: Picasa